Hoe kunnen we opt-outs beheren via een opt-out link?

In sommige landen kan de ontvanger van het SMS-bericht via shortcode of een virtueel SMS-nummer antwoorden met "STOP" of "UNSUBSCRIBE" om zich af te melden.
Maar in de meeste landen worden SMS-berichten eenrichtingsverkeer verzonden, zonder antwoord mogelijkheid, zodat een opt-out iets moeilijker is.

Smstools biedt daarom een opt-out oplossing via een opt-out URL:

De ontvanger kan op de link "voeg opt-out link toe" klikken en zich afmelden voor de sms-campagne.
Alle opt-out gebruikers zullen worden toegevoegd aan de opt-out lijst die u kunt vinden in "Settings", "Opt-out lijst".

Als een telefoonnummer op de opt-out lijst staat zullen we geen nieuwe berichten meer sturen naar dat telefoonnummer.

Bijgewerkt op: 23/05/2023