Waarom moet ik inloggen met een 2FA verificatiecode?

Wat is 2FA verificatie?

Een 2FA-verificatie-e-mail is een beveiligingsmaatregel die gebruikers verplicht om twee methoden van identificatie te verstrekken voordat ze toegang krijgen tot hun account. Na het invoeren van het gebruikersnaam en wachtwoord, ontvangt de gebruiker via e-mail een code , die hij moet invoeren om zijn identiteit te bevestigen en het inlogproces te voltooien. Dit zorgt ervoor dat alleen de rechtmatige eigenaar van het account er toegang toe heeft, zelfs als zijn wachtwoord is gecompromitteerd.

Moet ik deze code elke keer ingeven?

Indien u van dezelfde locatie met hetzelfde IP adres inlogt komt deze vraag niet .
Logt u in via een andere locatie dan zal u ook een nieuwe code ontvangen.

Waarom heeft Smstools een 2FA verificatie?

Voorkomen van ongeautoriseerde toegang: Door twee verificatiemethoden te vereisen, maakt 2FA het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot gebruikersaccounts.
Naleving van regelgeving: In sommige branches, zoals financiën of gezondheidszorg, kan 2FA door regelgeving verplicht worden gesteld om de bescherming van gevoelige gegevens te waarborgen.
Dankzij 2FA weet u dat uw accounts en informatie beschermd zijn ook al werd uw wachtwoord gestolen. Er is dus een verminderd risico op datalekken.

Kan dit worden uitgeschakeld?

Ja , u kan ons contacteren om 2FA voor uw account uit te schakelen.

Let op: 2FA uitschakelen is op eigen risico. Indien u 2FA laat uitschakelen en uw account werd gecompromitteerd kan Smstools niet in vervolging worden gesteld voor de eventueel gestolen data uit uw account of de onrechtmatig verzonden sms trafiek vanaf uw account.

Als u dat wilt, kunt u deze beveiliging uitschakelen door ons schriftelijk te bevestigen dat u deze beveiliging niet wilt. U kan hiervoor een e-mail sturen naar info@smstools.com.

Bijgewerkt op: 08/02/2023