Artikelen over: Virtuele SMS nummers

Kan ik virtuele nummers gebruiken om 2FA-berichten te ontvangen?

Onze virtuele mobiele nummers (VMN's) kunnen worden gebruikt om tekstberichten te verzenden en te ontvangen.

Er gelden echter wel enkele beperkingen.

Onze nummers zijn ontworpen voor tweerichtingscommunicatie.
Het is niet toegestaan berichten te ontvangen van verificatie systemen (2FA, MFA) op virtuele SMS nummers.

Virtuele nummers mogen niet worden gebruikt voor het verifiëren van gebruikersaccounts, voor het ontvangen van inlogcodes van bvb financiële instellingen.
Dit is ten strengste verboden en het gebruik van een nummer voor het ontvangen van OTP codes kan leiden tot de schorsing van het account.

Let op: het is wel mogelijk om 2FA sms berichten te verzenden vanaf een virtueel SMS nummer.

Bijgewerkt op: 29/06/2022